fbpx

Νέα χρονιά, νέες δυνατότητες

Καλή σχολική χρονιά,

Η εκπαίδευση στην πληροφορική από το σπίτι του μαθητή με το Αθηνά Home είναι σήμερα η κυρίαρχη τάση. Όλο και περισσότεροι μαθητές ζητούν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν από το σπίτι στον δικό τους χρόνο και τον δικό τους ρυθμό και το Αθηνά Home είναι η μόνη λύση που προσφέρει ποιότητα στο εκπαιδευτικό υλικό αλλά και αξιοπιστία στην διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης του λογισμικού.
Η πλατφόρμα βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατάσταση ωριμότητας και η εγκατάσταση στον υπολογιστή του εκπαιδευόμενου γίνεται εύκολα και γρήγορα ακόμα και από εκπαιδευόμενους με ελάχιστη εμπειρία χρήσης του υπολογιστή.
Από τα στατιστικά μας βλέπουμε ότι το 97% των εγκαταστάσεων γίνονται χωρίς προβλήματα (εφόσον τα Windows και το Office λειτουργούν κανονικά) ενώ για το υπόλοιπο 3% χρειάζονταν μέχρι τώρα κάποιες ρυθμίσεις που είναι απλές, όμως για έναν αρχάριο χρήστη μερικές φορές αποτελούσαν πρόκληση.
Με στόχο το 100% των εγκαταστάσεων να γίνονται από τον ίδιο τον εκπαιδευόμενο χωρίς κανένα πρόβλημα αναβαθμίσαμε την πλατφόρμα και την εμπειρία εγκατάστασης. Η μέχρι τώρα χρήση μέσα στον Αύγουστο δείχνει ότι σύντομα θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και τα μόνα προβλήματα θα είναι υπολογιστές πολύ παλιάς τεχνολογίας με ξεπερασμένες εκδόσεις Windows ή εκδόσεις που δεν έχουν πάρει αναβαθμίσεις. Για να φτάσουμε εδώ έγιναν τα παρακάτω:

Μεταφορά της πλατφόρμας σε Visual Studio 2022

Όλος ο κώδικας της πλατφόρμας μεταφέρθηκε στο τελευταίας τεχνολογίας Visual Studio 2022 της Microsoft. Αυτό λύνει άμεσα κάποια ζητήματα αλλά κυρίως θα μας επιτρέψει το επόμενο διάστημα να δώσουμε δυνατότητες και εργαλεία που δεν ήταν δυνατό να υλοποιηθούν μέχρι τώρα.

Κατάργηση χρήσης του .net framework 3.5

Η πλατφόρμα λειτουργεί τώρα με το .net framework 4.8.1 που είναι εξορισμού εγκατεστημένο σε όλους τους σύγχρονους υπολογιστές. Συνεπώς δεν θα χρειάζεται από εδώ και πέρα η ενεργοποίηση του .net framework 3.5 μέσα από τα Windows. Ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις που το 4.8.1 δεν είναι εγκατεστημένο η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι υπόθεση ενός κλικ.

Δεν χρειάζονται ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας στα Ελληνικά

Η ημερομηνία και ώρα του υπολογιστή μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ρύθμιση και το ίδιο και οι ρυθμίσεις περιοχής. Παρότι είναι καλύτερο να είναι στα Ελληνικά γιατί έτσι θα συμβαδίζουν και με ότι βλέπει ο εκπαιδευόμενος στα βίντεο αυτές οι ρυθμίσεις δεν αποτελούν πλέον απαίτηση για να λειτουργήσει σωστά η πλατφόρμα.

Υποστήριξη βαθμολόγησης Office με ξενόγλωσση εμφάνιση

Μέχρι τώρα η βαθμολόγηση της πλατφόρμας λειτουργούσε σωστά μόνο όταν το Office εμφανιζόταν με την ελληνική γλώσσα. Τώρα θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε γλώσσα εμφάνισης. Τα βίντεο μαθημάτων και απαντήσεων παραμένουν στην ελληνική γλώσσα οπότε η πρότασή μας είναι και η εμφάνιση του Office να είναι στα ελληνικά όμως στις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει εξάσκηση σε π.χ. αγγλικό Office πλέον αυτό είναι εφικτό.
Παρακαλούμε σημειώστε ότι η εργασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως και υπάρχουν ακόμα κάποιες περιπτώσεις ασκήσεων που με ξενόγλωσση εμφάνιση ίσως δεν βαθμολογούνται σωστά. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Δεν χρειάζονται ρυθμίσεις στο αντιβιοτικό

Τόσο η ίδια η πλατφόρμα αλλά και οι περιφερειακές εφαρμογές που την υποστηρίζουν είναι τώρα ψηφιακά υπογεγραμμένες. Αυτό σημαίνει ότι οι browsers θα επιτρέπουν πάντα την λήψη του αρχείου εγκατάστασης και εκτελώντας την πλατφόρμα το αντιβιοτικό επίσης θα επιτρέπει την λειτουργία της πλατφόρμας κατατάσσοντάς την στις ασφαλείς εφαρμογές αυτόματα.
Αν χρησιμοποιείτε κάποιο αρχείο εγκατάστασης που το έχετε κατεβασμένο εδώ και καιρό (agsetup.exe) τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να κατεβάσετε το καινούργιο από την διεύθυνση https://www.learnsoft.gr/agsetup.exe. Αν είστε συνεργάτης που έχει αγοράσει το Home Reseller και έχει δικό του προσαρμοσμένο αρχείο εγκατάστασης ελέγξτε ότι έχετε πάρει το email που σας στείλαμε ώστε να αντικαταστήσετε το παλιό αρχείο εγκατάστασης με το καινούργιο.

Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση της Πλατφόρμας Αθηνά για Όλους

Όλα τα παραπάνω μας δίνουν ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πέρα από την ποιότητα της εκπαίδευσης που είναι γνωστή. Έχουμε μια πλατφόρμα που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει εύκολα και γρήγορα ακόμα κι αν την εγκατάσταση την κάνει κάποιος χωρίς γνώσεις στην χρήση υπολογιστή.


Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής συνδεδεμένος στο internet με Windows και Office που είναι ενημερωμένα και λειτουργικά.

Leave Comment